Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z ryżem 2

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka parzona 1 plaster
kostka rosołowa 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
śmietana wiejska 2 łyżki
woda 1-1,5 litra
ryż 20 dag
boczek wędzony 1 plaster

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z ryżem 2

Gotujemy ryż wg przepisu na opakowaniu.

Do dużego garnka wlewamy wodę, wrzucamy kostkę rosołową, dodajemy koncentrat pomidorowy oraz pokrojony w kostkę plaster boczku i szynki. Zagotowujemy i gotujemy, aż boczek i szynka zmiękną. Następnie "zaciągamy" śmietaną. Zupę podajemy z ugotowanym wcześniej ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Weronika_eM 18.01.2013 13:23
To białe na zdjęciu to ryż? Trochę dziwnie wygląda. A zupka jak dla mnie cienka. Tylko 2 plasterki mięsa na 1,5 litra wody...
tom 02.08.2012 16:30
super zupka
edita15 02.08.2012 16:21
moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak