Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 gram
żółtko jajek 3 sztuka
sól
śmietana 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
spirytus 1 łyżka
cukier puder
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki

Wszystkie składniki poza cukrem pudrem łączymy. Mąkę można przesiać przez sitko, ugniatamy ciasto i dzielimy je na kilka części. Wałkujemy ciasto i wycinamy nożem lub radełkiem paski o szerokości ok 3-3,5 cm i długości 9-10 cm. Na środku nacinamy dziurkę i przewlekamy jeden koniec przez dziurkę. Smażymy an rozgrzanym oleju. Posypujemy cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta0906 24.09.2010 17:44
smaczne
Emila2 02.09.2010 19:04
uwielbiam je:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak