Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpeciki rybne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryby 70 dag
bułka czerstwa 1 szt
kasza manna 1 łyżka
mąka 2 łyżi
włoszczyzna 1 pęczek
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pulpeciki rybne

Z włoszczyzny ugotować wywar, następnie przecedzić go. na masę rybną zemleć dowolną rybę z bułką która wcześniej moczymy w mleku, odciskamy ją i mielimy z rybką , dodajemy posiekaną cebulę kasze mannę i jajko następnie doprawiamy do smaku. z powstałej masy formujemy kuleczki obtaczać w mące i gotować w wywarze. następnie przygotować naczynie żaroodporne i wysmarować je olejem pulpety posypać bułka tartą.zapiec

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BeataJ 01.08.2012 21:29
ciekawa i smaczna wersja rybnego dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak