Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada z jabłek idyni

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłek 2 kg
dynia 2 kg
cukru 2 szklanki
wody 1\2 szklanki
Kwas cytrynowy Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada z jabłek idyni

Obraną i pokrojoną dynię rozgotować na papkę {wlać jedynie na dno garnka wody].Jabłka umyć obrać ipokroić na plasterki.Zrobić syrop z cukru,wody i kwasku włożyć do niego jabłka.Gdy będą miękkie,dołożyć dynię irazem smażyć,mieszając aż marmolada zgęstnieje.Włożyć do słoików,zamknąć i pasteryzować 20minut
}

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwiusia055 03.10.2012 08:35
uwielbiam tą marmoladę
anika711 20.09.2012 20:59
chyba wypróbuję ten przepis - choć wolę dynię pikantną niż na słodko
Ewelina38 17.09.2012 22:23
bardzo przydatny przepis, a taka marmolada jest przepyszna
Elżbieta17 12.09.2012 17:07
ciekawy przepis:)
gusia1000 02.08.2012 18:41
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak