Jabłka faszerowane bakaliami

Jabłka faszerowane bakaliami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    2 średnie
  • rodzynki

    2 łyżki
  • migdały, płatki lub słupki

    2 łyżki
  • sezam

    1 łyżka
  • płynny miód

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z jabłek skroić wierzchy. Łyżeczką wydrążyć je w środku dokładnie usuwając gniazda nasienne. Pozostałe składniki dokładnie wymieszać i napełnić nimi przygotowane wcześniej jabłka. Zapiec przez ok. 20 min w średnio nagrzanym piekarniku. Podawać na ciepło. Przed podaniem można udekorować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justa32

01.06.2012 14:02
rewelacja

ben-ka

14.02.2012 08:43
świetny deserek!:)

olkaaa

24.01.2012 08:45
wygl?daj? bardzo ?adnie

Mariposas

22.11.2011 19:29
zdjęcia śliczne

Brigitte

21.11.2011 12:51
Pięknie, smacznie i zdrowo :)

Grazyna0211

28.08.2011 15:24
ale pyszności!

anemon

20.07.2011 08:47
Ale pyszny deserek, aż chce się iść i robić, a zwłaszcza iść i jeść.

Sarenka

19.06.2011 11:02
Bardzo smaczne.

Ewa104

01.06.2011 21:44
Lubię pieczone jabłka.Twoje są wypasione.

IKrakowianka

20.04.2011 21:28
śliczne i pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat