Jaja zapiekane w bułeczkach

Jaja zapiekane w bułeczkach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułki, najlepiej okrągłe

    4 szt
  • szynka

    4 plastry
  • żółty ser

    4 plastry
  • jaja

    4 szt
  • sól, pieprz

    do smaku
  • ketchup

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z bułek ściąc czubki. W dolnej części wydrążyć otwór (najlepiej łyżeczką do herbaty) takiej wielkości, żeby zmieściło się w nim jajko. W powstałe zegłębienie włożyć plaster sera i wbić jajko. Posypać pieprzem i solą, dodać ok. 1 łyżeczkę ketchupu. Włożyć do piekarnika i piec w temp. 180-200 stopni do momentu, aż jajka się zetną. Podawać na ciepło posypane zieleniną. Jeśli ktoś chce to może dodatkowo polać ketchupem. Inspiracja dla mnie były Jaja w koszyczkach z ksiażeczek Poradnika Domowego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

malcik111

20.03.2012 20:54
ale fajne!! gratuluję pomysłu:)

mala2021

03.12.2011 07:35
super

Grazyna0211

26.08.2011 14:44
super są te jajka w bułeczce!

beatkaa153

01.10.2010 10:02
fajny przepis:)

SmacznaPyza

12.09.2010 12:17
fajne śniadanie !

Malinka

22.08.2010 19:53
Wygladają bardzo apetycznie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat