Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja zapiekane w bułeczkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki, najlepiej okrągłe 4 szt
szynka 4 plastry
żółty ser 4 plastry
jaja 4 szt
sól, pieprz do smaku
ketchup

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja zapiekane w bułeczkach

Z bułek ściąc czubki. W dolnej części wydrążyć otwór (najlepiej łyżeczką do herbaty) takiej wielkości, żeby zmieściło się w nim jajko. W powstałe zegłębienie włożyć plaster sera i wbić jajko. Posypać pieprzem i solą, dodać ok. 1 łyżeczkę ketchupu. Włożyć do piekarnika i piec w temp. 180-200 stopni do momentu, aż jajka się zetną. Podawać na ciepło posypane zieleniną. Jeśli ktoś chce to może dodatkowo polać ketchupem. Inspiracja dla mnie były Jaja w koszyczkach z ksiażeczek Poradnika Domowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malcik111 20.03.2012 20:54
ale fajne!! gratuluję pomysłu:)
mala2021 03.12.2011 07:35
super
Grazyna0211 26.08.2011 14:44
super są te jajka w bułeczce!
beatkaa153 01.10.2010 10:02
fajny przepis:)
SmacznaPyza 12.09.2010 12:17
fajne śniadanie !
Malinka 22.08.2010 19:53
Wygladają bardzo apetycznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak