Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z kaszą

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia łyżki
kasza gryczana 10 dag
jajko 2 sztuki
cebula 1 sztuka
przyprawy do smaku
olej roślinny 5 dag
czosenk 2 ząbki
bułka czerstwa 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z kaszą

Kroki postępowania

1
kasze przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu
Krok 1 - Mielone z kaszą foto
2
mięso płuczemy, wyciskamy. Dodajemy wyciśnięta , namoczoną bułkę tartą , jajka. Drobno posiekaną cebulę, wyciśnięty czosnek, sółi i pieprz wg. uznania, Dodajemy kaszę.
WSZYTSKO ZE SOBĄ UGNIATAMY I FORMUJEMY KOTLECIKI. kOTLECIKI OBTACZAMY W BUŁCE TARTEJ.
Krok 2 - Mielone z kaszą foto
3
SMAŻYMY NA ROZGRZANYM TŁUSZCZU Z OBYWU STRON NA RUMIANY KOLOR.
Krok 3 - Mielone z kaszą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 15.07.2013 18:58
fajn y pomyśł
fotoviderek 30.06.2013 10:56
Uwielbiam dania z kaszą gryczaną :)
TEtalicha 06.04.2013 21:27
to jest pomysł
Botwinka 03.11.2012 08:38
fajne
Dorota37 10.09.2012 07:47
super
gosia47-47 01.08.2012 16:31
super
Justyna28 01.08.2012 15:48
pysznie:)
EWI 01.08.2012 14:07
mniam
Kekerboom 01.08.2012 12:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak