Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka duszone w rękawie - z lubczykiem / Dukan

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 1,5 kg
płynna przyprawa do zup do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka duszone w rękawie - z lubczykiem / Dukan

Udka kurczaka umyć, osuszyć i obrać ze skóry.
Mięso wytrybować z kości i wlożyć do woreczka (rękawa foliowego) zapiętego klipsem z jednej strony.
Zawartość posypać przyprawami, lubczykiem oraz skropić płynną przyprawą do zup.
Zamknąć rękaw klipsem z drugiej strony i dokładnie wymasować mięso, aby całe pokryło się przyprawami.
Upiec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 17-0-180*C
przez ok.45-50 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agam26 07.08.2012 10:35
też tak ostatnio robiłam bez kości udka, tylko dusiłam w garnku i wyszły pyszne
EWI 01.08.2012 14:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak