Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem truskawkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 1 kg
cukier 1/4 szklanki
żel-fix 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem truskawkowy

Truskawki dokładnie umyć i oderwać szypułki. Włożyć je do garnka dodać cukier(według uznania można więcej, można mniej) i żel-fix. Zagotować do uzyskania ,,dżemowej konsystencji, cały czas mieszać, aby się nie przypaliły! Przelać do wyparzonych słoików i mocno je zakręcić. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 15 minut. Następnie zawinąć szczelnie w kocyk. Następnego dnia możemy przełożyć na półkę i cieszyć się smakiem truskawek przez całą zimę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak