Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki nadziewane twarożkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 3 łyżki
jajko 4 szt
koperek
sól
ziemniaki 1 kg
twaróg 1 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki nadziewane twarożkiem

Ziemniaki dobrze myjemy i gotujemy w mundurkach . Po ugotowaniu studzimy i obieramy z skórki . Przekrawamy na pół. Łyżką wyciągamy troszkę ziemniaka ,żeby powstała dziurka na farsz. Twaróg dusimy widelcem.Doprawiamy solą .Dodajemy posiekany koperek i posiekane jajko wcześniej ugotowane na twardo. Farsz mieszamy . Nakładamy do ziemniaczków .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 27.08.2012 22:39
a ja myślałam ze to w piekarniku zrobione , atu niespodzianka
Hanna5 01.08.2012 09:03
to musi być pyszne
qrasnqleq 01.08.2012 08:10
Super pomysł na imprezę
ewka1978 01.08.2012 07:54
pięknie wyglądają
iwa643 01.08.2012 07:34
Polecam na kolacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak