kotlety mielone z ryby

kotlety mielone z ryby

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka tarta

    3 łyżki
  • jajko

    1
  • cebula biała

    1
  • pietruszka zielona

    2 łyżki
  • sok wyciśnięty z czerwonego buraka

    1 łyżka
  • olej do smażenia

  • sól, pieprz do smaku

  • ryba

    0,8-1 (świeża)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę rozmrozić, oczyścić ze skóry i ości. Cebulę pokroić i zemleć w maszynce razem z rybą. Namoczyć wcześniej bułkę odcisnąć, utrzeć dobrze z surowym jajkiem, zabarwić sokiem z buraka a następnie połączyć ze zmieloną rybą. Dodać przyprawy i dokładnie wymieszać.
Z wyrobionej masy formować kotlety, obtaczać w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Usmażone przykryć i pozostawić na 2-3 minuty na małym ogniu.
Podawać z ziemniakami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

usmiech

06.02.2012 19:14
muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat