Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot agrestowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 1 kg
cukier wg upodobania

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot agrestowy

Agrest oczyścić i włożyć do wyparzonych wcześniej słoików. Wodę z cukrem zagotować i zalać owoce, tak aby woda przykryła je całkowicie. Słoiki mocno zakręcić i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10min. Potem słoiki szczelnie zawinąć w kocyk, następnego dnia przełożyć do półki. Tak przygotowanym kompotem możemy cieszyć się całą zimę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna23
Justyna23 31.07.2012 21:12
pysznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak