Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 35 dag
woda 3/4 szklanki
jajko 1 sztuka
żółtko jajek 1 sztuka
masło 4 dag
twaróg 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem

Należy zagnieść ciast: mąkę przesiać na stolnicę, zagnieść ją z jajkiem, wodą i szczyptą soli . Ser twarogowy zemleć dwukrotnie i połączyć z żółtkiem, następnie posolić i utrzeć. Ciasto na pierogi rozwałkować na grubość około 3 mm, wykrawać z niego krążki, nakładać na nie nadzienie serowe i zlepiać pierogi. Pierogi należy gotować w lekko osolonym wrzątku, ugotowane wyławiać łyżką cedzakową, układać na półmisku i polać stopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 22.12.2013 09:51
Uwielbiam pierożki z serem
IKrakowianka 30.08.2012 22:25
bardzo smaczne
Katarzyna/kate1980 18.05.2012 23:05
uwielbiam
Edyta38 14.06.2011 19:54
pierożki miało być
Edyta38 14.06.2011 19:53
extra pyszne takie pieroszki
szajba2 01.04.2011 16:45
oj najlepsze
Agnik 29.03.2011 08:37
z serem najlepsze
Barbara55 24.01.2011 15:47
niesamowite
rakow2
rakow2 20.11.2010 17:17
uwielbiam pierogi
Tetiana 10.11.2010 15:54
uwielbiam to danie z różnym nadzieniem
Ania69 02.10.2010 19:18
pycha! ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak