Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z dorsza

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz gruby filet
pomidorki koktajlowe
papryka czerwona 1 średnia
curry do smaku
zioła do smaku
olej z pestek winogron 5-6 łyżek
płynna przyprawa do zup do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z dorsza

Rybę opłukać i dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami, a następnie pokroić w dużą kostkę.
W miseczce wymieszać olej z pestek winogron z curry, ziołami, czosnkiem granulowanym, pieprzem i płynną przyprawą do zup.
W mieszaninie obtoczyć kostki dorsza.
Drewniane szpadki do szaszłyków namoczyć w zimnej wodzie i nadziewać na przemian kawałki cukinii, rybę, pomidorki koktajlowe oraz paprykę

Szaszłyki piec w piekarniku, smażyć na patelni lub grillować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 25.08.2012 18:08
jakie kolorowe
artur7 04.08.2012 13:42
lubię rybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak