Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynówka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryny 6 szt
spirytus 1/2 l
woda 1 l
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynówka

Ładne duże cytryny najlepiej z cieniutką skórką dobrze umyć . Pokroić na ćwiartki lub plasterki , zalać spirytusem i odstawić na dobę . Następnego dnia zagotować wodę z 1 szklanką cukru i odstawić aby ostygła . Cytryny wyciągamy z spirytusu i odciskamy sok do spirytusu . Do soku z spirytusem wlewamy wystudzoną wodę . Mieszamy i odstawiamy na 2- 3 dni . Czym dłużej tym lepiej .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 15.02.2014 21:28
lubię taką ;)
Łukasz15 25.02.2013 17:17
Super
Stenka 18.10.2012 16:45
smaczna
kasiek 09.09.2012 21:38
pyszna musi być taka wódeczka
ewaa 12.08.2012 19:24
super
Wafelek2601 01.08.2012 08:35
Uwielbiam
EWI 31.07.2012 09:21
super
Rafał10 31.07.2012 09:02
Też już mamy zrobioną :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak