Truskawkowo-granitowo wg Buni :

Truskawkowo-granitowo wg Buni :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1/2 kg mrożonych truskawek- użyłam mrożonki Horteksu

  • 2 łyzki cukru

  • kilka świeżych truskawek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mrożone truskawki podzielić na połówki lub nawet na ćwiartki gdy są duże i utrzeć z cukrem na ,,puch \" w malakserze przystosowanym do kruszenia lodu .Dorzucić do malaksera pokruszony wcześniej lód ( ja kruszę lód , przekładam do pojemniczka i wstawiam na ten czas kiedy miksuję truskawki do zamrażarki ) i wymieszać.
Szybciutko przełożyć do pucharków .Obłożyć pokrojonymi świeżymi truskawkami.

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Juleczka20

24.04.2012 09:51
pycha

angelika14

22.03.2011 16:18
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat