Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka na zimę z fasoli szparagowej, papryki i cebuli

mic
2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 4 sztuki
fasola szparagowa 2,2 kg
cebula 40 dag
olej 1 szklanka
koncentrat pomidorowy 2 słoiczki
ocet 6 łyzek
sól 3 łyżki
cukier 6 łyek

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka na zimę z fasoli szparagowej, papryki i cebuli

Fasolę obieramy z końcówke, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie około 15 minut, będzie półtwarda. ODcedzamy i czekamy az ścieknie z niej woda i ostygie. Paprykę oczyszczamy, kroimy w paseczki. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy w 1 szkl. oleju. Dodajemy do niej paprykę. aby była na półtwardo.

Dodajemy je do fasolki, mieszamy dodajemy sól, ocet, cukier i przecier pomidorowy do garnka i gorujemy 15 minut. dodajemy do fasolki i reszty, mieszamy wykładamy do słoików. pasteryzujemy 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika4 10.08.2012 18:49
fajny pomysl na zimee;d

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak