Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z młodej kapusty na kiełbaskach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1,5 kg
kiełbasa śląska 4 sztuki
kiełbasa biała 4 sztuki
pomidory 3
papryka żółta 3
marchewka 3
grzyby suszone 1 garść
woda letnia 1,5 szklanki
mięso pieczeniowe 40 dag
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapusty na kiełbaskach

Kroki postępowania

1
Grzybki suszone zalewam letnią wodą. Garnek z grzybkami stawiam na ogniu.
Krok 1 - Bigos z młodej kapusty na kiełbaskach foto
2
Kapustę białą szatkuję nożem.
Krok 2 - Bigos z młodej kapusty na kiełbaskach foto
3
Gdy woda się zagotuję dodaję poszatkowaną kapustę oraz pokrojone w pół plasterki marchewki. Gotuję kilka minut, aż kapusta opadnie.
Krok 3 - Bigos z młodej kapusty na kiełbaskach foto
4
Wtedy dodaję pokrojoną paprykę żółtą. Solę.
Krok 4 - Bigos z młodej kapusty na kiełbaskach foto
5
Kiełbasę śląską kroję w pół plasterki. Na patelni wytapiam z niej tłuszcz.
Krok 5 - Bigos z młodej kapusty na kiełbaskach foto
6
Do gotującego się bigosu dodaję pomidora oraz mięso pieczeniowe (pozostałości z poprzedniego obiadu).
Krok 6 - Bigos z młodej kapusty na kiełbaskach foto
7
Jeszcze dorzucam podsmażoną śląską oraz plasterki białej parzonej. Doprawiam przyprawą do bigosu.
Krok 7 - Bigos z młodej kapusty na kiełbaskach foto
8
Całość gotuję na małym ogniu przez kilkanaście minut często mieszając.
Krok 8 - Bigos z młodej kapusty na kiełbaskach foto
9
Podałem ze świeżym chlebem. Smacznego.
Krok 9 - Bigos z młodej kapusty na kiełbaskach foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marinia 17.09.2012 19:40
W najbliższym czasie chętnie wypróbuję ten przepis :)
Puszcza 06.08.2012 15:16
super
caralajna 06.08.2012 09:07
stęskniłam się za smakiem bigosu..
Katarzyna/kate1980 01.08.2012 21:34
pyszności
Sroczka 31.07.2012 20:11
Zdjęcie bardzo zachęcające. Pysznie wygląda.
ziutula
ziutula 31.07.2012 10:41
smaczny z tymi wspaniałymi dodatkami...
Rafał10 31.07.2012 09:20
mniam wszystkie zdjęcia wyglądają tak apetycznie, że aż zgłodniałam :)
Ewa6274879 30.07.2012 23:15
jeszcze nie jadłam w tym roku i chętnie wypróbuję w tej wersji :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak