Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe zapiekanki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki wrocławskie
parówki
pieczarki
cebula
musztarda
ketchup
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe zapiekanki

Kroki postępowania

1
Parówki i pieczarki pokroić w plasterki. cebulę albo w większą kostkę bądź w paseczki. Następnie wszystko podsmażyć na patelni na małym ogniu póki cebula nie zrobi się miękka a z pieczarek nie wyparuje woda. można odrobinę posolić do smaku.
Krok 1 - Domowe zapiekanki foto
2
kiedy wszystko nam ładnie się już podsmaży dodać łyżkę musztardy i 2 łyżki ketchupu. wszystko razem wymieszać by się składniki połączyły.
Krok 2 - Domowe zapiekanki foto
3
w między czasie bułki po-przekrajać na pół ułożyć na blaszce do pieczenia i delikatnie posmarować masłem (nie za grubo!)
Krok 3 - Domowe zapiekanki foto
4
wszystko posypać startym na dużych oczkach serem żółtym.
Krok 4 - Domowe zapiekanki foto
5
wstawić do rozgrzanego piekarnika, trzymać tylko do roztopienia się sera.

smacznego
Krok 5 - Domowe zapiekanki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 04.01.2013 11:47
Bardzo fajna zapiekanka, a czy zamiast parówek może być szynka?
Elżbieta17 06.12.2012 21:20
super:)
emylka86 04.09.2012 11:17
ostatnio do farszu dodałam papryki czerwonej, wychodzi tak samo znakomicie, a smakują już nieco inaczej : )
Kuchareczka2 24.08.2012 18:13
znakomite
emylka86 19.08.2012 14:49
oj tak czy z sosem czosnkowym czy z ketchupem smakują równie dobrze, więc kto co woli : )
Iza10 12.08.2012 19:41
z sosem czosnkowym pewnie rewelka ;D
Amellia 30.07.2012 18:52
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak