Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń malinowy na syropie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko pół litra
syrop malinowy 150 ml
mąka ziemniaczana 2 łyzki
mąka pszenna 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń malinowy na syropie

Do miseczki wlewamy pół szklanki mleka oraz syrop malinowy (to może byc syrop sklepowy lub taki domowej roboty), mieszamy oba płyny a następnie dodajemy make pszenna i ziemniaczana i wszystko dokładnie mieszamy by nie było grudek. w tym momencie możemy do tej mikstury dodac jeszcze cukier jesli lubimy bardziej słodkie. Pozostałe mleko podgrzewamy. Kiedy mleko sie zagotuje, zdejmujemy je z ognia, dodajemy rozpuszczone w mleku mąki i dynamicznie mieszamy. Kiedy budyń stanie sie gęsty,podgrzewamy go jeszcze przez chwilę az maki straca surowość. rozlewamy do miseczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 20.08.2012 14:43
dziekuję
Janek 17.08.2012 15:20
mmm super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak