Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczawiówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
gulasz wieprzowy 20 dag
włoszczyzna 1 szt
szczaw mielony Smak 1 słoik
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szczawiówka

Do wody wrzucamy pokrojone w kostkę mięso. Solimy i gotujemy przez pare minut. Następnie dodajemy pokrojone ziemniaki, włoszczyznę i marchewkę pokrojoną np w kostkę. Po paru minutach dodajemy kostkę rosołową i szczyptę kucharka. Gotujemy aż mięso i ziemniaki będą miękkie a wtedy dodajemy szczaw i gotujemy jeszcze chwilę. Gdy już zupa się ugotuje zaprawiamy śmietaną i pieprzymy do smaku. Jajka kroimy w kostkę i wrzucamy do zupy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 05.05.2013 22:32
już dawno takiej nie jadłem
MagdaXXX 08.10.2012 16:48
konkretna zupka
qrasnqleq 07.08.2012 11:37
super pomysł....zwłaszcza dla osób mogących zebrać liście szczawiu z łąk niezanieczyszczonych...
treonina 30.07.2012 17:27
pyszna :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak