Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki waniliowe z budyniem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
cukier 3/4 szkl
cukier waniliowy 2 szt
proszek dopiecz 1 łyżeczka
woda 1 szkl
olej 1/2 szkl
jajko
budyń czekoladowy 1 gotowany

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki waniliowe z budyniem

Do miski przesiewam mąke i proszek do do pieczenia. Dodaje równiez do niej cukier, cukry waniliowe. W tej misce mamy wszystkie suche składniki. Do drugiej miski będziemy wrzucać wszystkie mokre składniki. Wlewamy wodę, olej, wbijamy jaja - wszystko roztrzepujemy trzepaczka i dodajemy do składników suchych. Ciasto mieszamy krótko i niedokładnie. Natłuszczone foremki muffinkowe napełniamy do połowy ciastem, potem na każdą babeczkę nakładamy budyń i znów ciasto. Pieczemy 30 min w 180st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 28.08.2012 11:13
dziękuję
etka 28.08.2012 10:28
uwielbiam takie
dorota20w 31.07.2012 10:50
dziekuję
Marcin Vw1 30.07.2012 17:02
świetne mufinki i chyba nawet rózne foremki są

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak