Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos cebulowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2,5 szt
masło 1 łyż.
jabłko
bulion warzywny 3 szkl.
mąka 1/2 łyż.
cukier odrobina
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sos cebulowy

Jabłko pokroić wraz ze skórką i ugotować w bulionie. Na maśle udusić drobno posiekaną cebulę. Z mąki zrobić zasmażkę i zaprawić nią cebule. Dodać jabłka.Osolić i dodać odrobinę cukru. Wszystkie składniki zmiksować ze sobą na jednolitą masę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 29.12.2011 21:51
dobry
kate.500 05.07.2011 14:14
szkoda, ze na zdjeciu nie ma efektu koncowego, a jedynie pokrojona cebulka...
gusia1000 01.12.2010 00:06
Warto go robić.
Dorota71 23.09.2010 08:13
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak