Pierś drobiowa w panierce.

Pierś drobiowa w panierce.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    2 szt.
  • mleko

    1 szkl.
  • sól i pieprz

    do smaku
  • KURCZAK - panier do drobiu

  • oliwa z oliwek

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi kroimy w kostkę. Mleko wlewamy do głębszego naczynia doprawiamy solą i pieprzem. Wrzucamy do niego kawałki piersi tak żeby się zakryły. Odstawiamy na około 10 minut do lodówki. Piersi wyjmujemy z kąpieli mlecznej na sitko. Każdy kawałeczek obtaczamy w panierce do kurczaka. Smażymy na rozgrzanej patelni na chrupko. Ja podaję je z ryżem i sałatką z pomidorów. SMACZNEGO.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kriso

10.07.2011 20:25
smaczne

gusia1000

02.12.2010 00:25
Super wygląda.

pawel007

21.09.2010 07:46
pycha.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat