Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki jogurtowe z pastą curry

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 450 gram
cukier łyżka
sól 1.5 łyżeczki
drożdże 15 gram
jogurt naturalny 200 gram
jajko
mleko 1/2 szklanki
masło 60 gram
pasta curry 2 zielona

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki jogurtowe z pastą curry

W ciepłym mleku rozpuścić drożdże i cukier. Do miski wsypać ponad połowę mąki, dodać resztę składników i zagnieść ciasto, stopniowo dosypując pozostałą mąkę. Przykryć ściereczką i pozostawić do podwojenia objętości (około 1,5 h).

Wyrośnięte ciasto podzielić na 10-12 równych kawałków, uformować bułeczki. Kłaść na blaszce oprószonej mąką, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na 40 minut.

Piec w piekarniku rozgrzanym do 180ºC, przez 20 - 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 23.02.2013 16:10
extra
agnieszkalider 07.02.2013 11:20
Pyszności
marlena2 30.07.2012 13:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak