Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka ze świeżej dyni z surimi

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 1 kawałek
ogórki kiszone 2 szt
majonez 1 łyzka
jogurt 3 łyżki
oregano
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
pieprz
paluszki krabowe 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka ze świeżej dyni z surimi

Dynie obieramy ze skórki, usuwamy nasiona, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach. ogórki kiszone kroimy w kostkę. Paluszki krabowe surimi obieramy z folijek i kroimy w mniejsze kawałki. Dynie, ogórki i surimi wrzucamy do miski. Przygotowujemy sos. Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym oraz szczyptą soli, pieprzu oraz roztartych w rekach zioł prowansalskich i oregano. Sosem polewamy surówke i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak