Surówka ze świeżej dyni z surimi

Surówka ze świeżej dyni z surimi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    1 kawałek
  • ogórki kiszone

    2 szt
  • majonez

    1 łyzka
  • jogurt

    3 łyżki
  • oregano

  • zioła prowansalskie

  • sól

  • pieprz

  • paluszki krabowe

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynie obieramy ze skórki, usuwamy nasiona, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach. ogórki kiszone kroimy w kostkę. Paluszki krabowe surimi obieramy z folijek i kroimy w mniejsze kawałki. Dynie, ogórki i surimi wrzucamy do miski. Przygotowujemy sos. Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym oraz szczyptą soli, pieprzu oraz roztartych w rekach zioł prowansalskich i oregano. Sosem polewamy surówke i mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat