Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody porzeczkowe

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kremówka 350 ml
mleko 1.5 szklanki
czarna porzeczka szklanka
sok z połówki cytryny
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Lody porzeczkowe

Porzeczkę myjemy i miksujemy w blenderze.

Mleko i kremówkę łączymy ze sobą, dodajemy sok z cytryny, mus porzeczkowy i mieszamy. Dosładzamy wedle uznania.

Masę wkładamy do zamrażarki i co godzinę ją miksujemy, by rozbić kryształki lodu.

Możemy także przelać masę do foremek na lody i zamrozić.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak