Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiąca surówka z surowego brokuła

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brokuł pół szt
rzodkiewki 1 pęczek
jogurt 5 łyżek
oliwa 1 łyzka
sól
pieprz
asafetyda 1 szcz

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca surówka z surowego brokuła

Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki, a te kroimy w kawałki. Rzodkiewkom obrywamy natke a następnie dobrze je myjemy i obcianmy ogodnki. Rzodkiewki kroimy w plasterki lub inne ulubione kawałki. Wszystkie składniki wrzucamy do miski. Przygotowujemy dressing. Jogurt mieszamy z oliwą, solą, pieprzem, asafetydą (nadaje cebulkowy smak) i polewamy sałatkę. Mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak