Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rzodkiewka ze śmietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rzodkiewki 1 pęczek
śmietana 100 ml
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Rzodkiewka ze śmietaną

Rzodkiewkom obrywamy natke a następnie dobrze je myjemy i obcianmy ogodnki. Rzodkiewki kroimy w plasterki lub inne ulubione kawałki. Przekładamy do miski. Śmietanę najlepiej gęstą, mieszamy z odrobiną soli i pieprzu sprawdzając smak czy już nam odpowiada. Śmietaną zalewamy rzodkiewkę i mieszamy. Odstawiamy na 5-10 min, mieszamy jeszcze raz i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak