Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta a`la bigos

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
cebula 2 szt
kiełbasa zwyczajna 5 szt
mięso łopatka 0,5 kg
grzyby suszone 0,5 szkl
keczup pikantny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta a`la bigos

Grzyby suszone namaczamy w wodzie. Kapuste szatkujemy, wrzycamy do garka z odrobina wody, osalamy i gotujemy, aż smięknie. Kielbase i mieso kroimy w kostkę, cebylę w paski i każde oddzielnie przysmażamy. Do miękiej gotujacej się kapusty dodajemy podsmarzone produkty i odcedzone grzyby. Wszystko mieszamy i na małym gazie nadal gotujemy, w międzyczasie dodajemy keczupu i przypraw według uznania. Studzimy, przygrzewamy jeszcze raz. Najsmaczniej smakuje po trzecim przygrzaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak