Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z mintaja w przyprawach i panierce

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z mintaja 2 szt
czosnek 1 ząbek
oliwa 1 łyżka
ocet balsamiczny 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
bazylia świeża 2-3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka pszenna 3-4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
olej do smażenia
jajko 1 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z mintaja w przyprawach i panierce

Filety rozmrozić, opłukać, osuszyć na papierowym ręczniku. Oliwę wymieszać z octem, sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, drobno posiekaną bazylią. Zaprawą natrzeć filety, oprószyć solą i pieprzem. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 03.12.2012 10:18
pyszny
olkaaa 04.08.2012 12:05
wygląda smakowicie
KasiaK90 31.07.2012 12:08
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak