Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt idealny

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 4 łyżki
mąka ziemniaczana 4 łyżki
woda 1 łyżka
jajko 3 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt idealny

mąke przesiac wraz proszkiem oraz mąką ziemniaczaną , w osobnej misce białka ubić na sztywno pod koniec ubijania dodać cukier oraz zółtka ,do masy jajecznej wszyspac mąki oraz wode wszystko delikatnie wymieszać,przelac do formy wyłozonej pergaminem piec 25 min w temp 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 10.05.2014 22:55
piękny biszkopcik
janek64 04.09.2012 08:45
Rzeczywiście pięknie wyrośnięty :)
Sylwia26 02.08.2012 10:16
ale pięknie wyrósł
Kas2 29.07.2012 23:41
przydatny przepis bazowy
wojtek5 29.07.2012 21:48
biszkopt dorobic kremik i pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak