Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z filetów z mintaja

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 1/2 kg
jajko 1 szt
czosnek 2 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa kucharek 1/2 łyżeczki
olej do smażenia
cebula 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z filetów z mintaja

Odmrożone filety z ryby odcisnąć z wody, przemielić w maszynce. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na 2 łyżkach oleju, dodając pod koniec przeciśnięty przez praskę czosnek. Połączyć z przemieloną rybą, dodać jajko, przyprawę, kilka łyżek bułki tartej (dodać tyle bułki tartej aby masa nie była za rzadka) przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Rękami formować okrągłe płaskie kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 24.11.2012 18:39
polecam pycha
olkaaa 04.10.2012 10:36
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak