Ciasto drożdżowe z pomarańczami

Ciasto drożdżowe z pomarańczami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki krupczatki

    6 1/4 szkl.
  • szklanki mleka

    2 1/2
  • cukru pudru

    1 szkl.
  • margaryny

    250 g
  • drożdży

    100 g
  • jajek

    6
  • pomarańcze

    2
  • łyżki cukru

    2
  • aromat pomarańczowy

    kilka kropli
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomarańcze sparzyć, obrać, pokroić w cienkie plasterki, zasypać 2 łyżkami cukru i skropić aromatem. W misce wymieszać cukier puder, jajka, rozpuszczoną margarynę, letnie mleko i drożdże. Naczynie nakryć, pozostawić na noc.Rano wsypać mąkę, dodać plastry pomarańczy, dokładnie wymieszać. Formę posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą, napełnić ciastem i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 160 C. Piec przez 60 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat