Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salatka z czerwonej fasoli z czosnkiem i pietruszką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czosnek 2-3 ząbki
natka pietruszki 2 łyżki
olej 1 łyżka
fasola 1 puszka
Sos sałatkowy włoski z bazylią i oregano Prymat 1/2 (w proszku)

Przepis i sposób przygotowania na: Salatka z czerwonej fasoli z czosnkiem i pietruszką

Fasolę wykładamy na sitko, ale NIE płuczemy, niech zostanie ona otulona tą swoją zalewą. Wrzucamy do miski i wrzucamy posiekaną natkę pietruszki.

W szklance mieszamy sos z olejem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem i całość dodajemy do fasoli, miszamy i odstawiamy, aby się "przeszła", można nawet do lodówki wstawić, bo jak jest schłodzona to jest smaczniejsza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrzej10 01.08.2012 08:14
do wyprubowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak