Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pucharek pełen słodyczy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Budyń: 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 łyżki cukru, 2 szklanki mąki
garść rodzynek i płatków kukurydzianych
Śliwki z kompotu

Przepis i sposób przygotowania na: Pucharek pełen słodyczy

Budyń: Odlewamy 1/3 mleka i rozpuszczamy w nim mąkę. Resztę gotujemy z cukrem. Gdy się zagotuje wlewamy mleko z mąką cały czas mieszając. Do kieliszków od szampana wkładamy na przemian: biszkopt, ciepły budyń, śliwki, budyń, płatki kukurydziane, budyń. Wierzch dekorujemy rodzynkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 24.12.2010 14:10
w sam raz na świąteczny deser!
gusia1000 05.12.2010 20:18
Bardzo ładnie wygląda, i na pewno tez smakuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak