Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata lodowa kiszona z papryką i kalafiorem

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata lodowa średnia główka
papryka czerwona 1 średnia
kalafior 1/2 małego
koper pęczek
sól 1,5 łyżki
woda 1,5 litra
czosnek mała główka
ziele angielskie 2-3 ziarna
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata lodowa kiszona z papryką i kalafiorem

Sałatę pokroić w paski, podobnie paprykę.
Kalafiora podzielić na male różyczki.
Opłukać i osączyć koper.
Rozpuścić sól w wodzie.
Do słoika włożyć mieszankę sałaty i papryki, przekładając różyczkami kalafiora i przesypując lubczykiem.
Na wierzchu ułożyć ziele angielskie, kawałki czosnku, koper i zalać solanką.
Zakręcić i odstawić na kilka dni w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Skotka 23.04.2015 13:59
Pyszna, na pewno pyszna:)
Habibi 14.08.2012 08:31
To mój autorski przepis :)
Aleksandraa 14.08.2012 08:13
nie słyszałam o takiej jeszcze :) fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak