Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 1 kg
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
majeranek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony

Boczek myję pod zimną wodą, osuszam i nacieram dokładnie czosnkiem, który uprzednio rozcieram. Następnie oprószam porcję boczku obficie solą i dobrze pieprzem, układamy w naczyniu żaroodpornym i wierzch obsypuję majerankiem. Cebulę kroję w cienkie plasterki i układam porcje cebuli na boczku. Boczek piekę około 90 minut w temperaturze piekarnika 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 28.07.2012 02:47
smaczne mięso do pioeczywa
msmariusz 27.07.2012 23:56
znakomite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak