Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory nadziewane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory małe 14 szt.
mięso mielone 30 dag
papryka czerwona 1 szt.
cebula 1 szt.
ser żółty 10 dag
bulion ok. 2 szkl.
przyprawy do smaku
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory nadziewane

Pomidory ściąć z wierzch i wydrążyć. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę; podsmażyć na oliwie. Potem dodać mięso mielone oraz przyprawy - smażymy. Mieszamy z ryżem, mieszamy. Farszem napełniamy pomidory, kładziemy po kawałku sera. Przykrywamy "kapelusikiem", układamy w naczyniu i zalewamy bulionem. Pieczemy około 20 min w 200 st.C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 14.08.2015 15:29
smaczne danie
adelajda 31.07.2012 11:06
pyszności
parysek10 27.07.2012 19:27
bardzo apetyczne
Emilia22 27.07.2012 18:33
wyglądają super
KLEO 27.07.2012 17:00
musze spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak