Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń królewska

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1,5 kg
Marynata do mięs pikantna Prymat 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 6 sztuk
ziele angielskie 6-8 sztuk
cebula czerwona do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń królewska

Szynkę umyć, nakłuwać ostrzem noża kilka otworów by marynata dostała się do środka mięsa. Przygotowaną wg. przepisu marynatą starannie posmarować szynkę i ułożyć w głębokim naczyniu tak by jak najmocniej mięso było zanurzone w marynacie, na wierzchu ułożyć liście, ziele i piórka cebuli, naczynie owinąć folią spożywczą i pozostawić na 48 godzin w lodówce. Tak przygotowaną szynkę włożyć do rękawa piekarniczego, polać marynatą i piec w piekarniku 200*C przez ok. 2 godziny. Podawać z frytkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Daria14 13.02.2011 18:42
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak