Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZAPIEKANKA Z BROKUŁAMI I MIĘSEM MIELONYM

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 KG
brokuły 1 SZT
makaron rurki
pieczarki 30 DKG
cebula biała 2 SZT
czosnek 1 SZT
mała śmietana 1 SZT
jogurt naturalny 1 SZT
ser żółty 20 dkg
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: ZAPIEKANKA Z BROKUŁAMI I MIĘSEM MIELONYM

mięso mielone podsmażyć na patelni z cebula, czosnkiem, oraz z przyprawami. Pieczarki pokroić w drobną kostkę podsmażyć z przyprawami (Vegeta). Makaron ugotować na półtwardo. Brokuły lekko ugotować. Małą śmietanę wymieszać z jogurtem naturalnym oraz z pół główki czosnku, ser żółty zetrzeć na tarce. Wszystko wymieszać razem dodać ser żółty oraz śmietanę z jogurtem. Nałożyć do naczynia żaroodpornego po wierzchu posypać serem żółtym po wierzchu, polać śmietaną. Wstawić do piekarnika na około pół godziny. Jemy na ciepło! SMACZNEGO:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 13.02.2011 22:21
Pychotka
Ewelina45 23.10.2010 19:57
pycha
edyta51 26.08.2010 20:16
UWIELBIAM KOMBINACJĘ MAKARAN I BROKUŁ PYCHA

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak