Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki w zalewie musztardowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 l
ocet 10 % 1 szkl
cukier 1 szkl
sól 3 łyżeczki
musztarda 7 łyżeczek
koper do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
angielskie ziele do smaku
ogórki 2 małe

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w zalewie musztardowej

Ogórki dokładnie umyć, osuszyć, ułożyć w słoikach. Do każdego słoika dodać odrobinę kopru z nasionami, listek laurowy i po 2-3 angielskie ziela. Do garnka wlać wodę, ocet, dodać cukier, sól, musztardę, zagotować. Gorącą zalewą napełnić słoiki z ogórkami, zakręcić zakrętki, ułożyć w garnku. Zalać wodą i pasteryzować około 5-10 minut. Wstydzić, odłożyć w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 30.11.2013 16:09
uwielbiam takie ogóry
Iwusia 29.07.2012 23:13
są dobre
Cukiereczek13 27.07.2012 10:19
właśnie dziś zamierzam zrobić podobne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak