Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane podpłomyki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
żółty ser 100 gramów
wędlina wędzona 100 gramów
tymianek do smaku
masło 70 gramów
mąka 1 szklanka
mleko 6 łyżek
gałka muszkatołowa do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane podpłomyki

Ziemniaki ugotować i zmiażdżyć na pure, ser zetrzeć na tarce, wędlinę pokroić na cienkie paseczki. Z ziemniaków, mąki, mleka i masła wyrobić ciasto, dodać wędlinę, doprawić tymiankiem, gałką, solą i pieprzem. Z ciasta formować cienkie placuszki, każdy posypać odrobiną startego sera i piec w piekarniku na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 29.10.2013 09:37
kiedyś takie jadłam
pestka 23.09.2012 11:19
Fajne danie dla mnie na obiadokolację
Małgorzata106 21.08.2011 21:16
super
gosia47-47 08.05.2011 18:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak