Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z tartymi jabłkami

5.0
(90)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko 2 szt
mąka 1 szkl
jajko 2 szt
cukier 1 łyżka
mleko 1/2 szkl
cynamon szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z tartymi jabłkami

Mąkę, jajka , cukier i mleko wyrabiamy mikserem na gładką masę, konsystencja powinna być bardziej gęsta niż na naleśniki. Jabłko obieramy i trzemy na tarce z dużymi oczkami. Dodajemy do ciasta i mieszamy. Na koniec dodajemy szczyptę cynamonu. Tak przygotowane ciasto kładziemy dużą łyżka na rozgrzaną patelnię i smażymy na brązowy kolor. Po usmażeniu najlepiej posypać jeszcze do smaku cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 29.08.2012 15:02
Robię podobne :)
GOSIA18 27.07.2012 10:08
smakowite
agunesu 26.07.2012 21:57
pyszniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak