Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Batoniki owsiane wg. Nigelli

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane 1 puszka
wiórki kokosowe 75 g
orzeszki ziemne 125 g
mieszanka nasion 125 g
żurawina
płatki owsiane górskie g

Przepis i sposób przygotowania na: Batoniki owsiane wg. Nigelli

Kroki postępowania

1
W jednej misce mieszamy wszystkie płatki, ziarna, wiórki oraz bakalie. W małym rondelku podgrzewamy mleko. Ciepło mleko wlewamy do suchych składników i dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Batoniki owsiane wg. Nigelli foto
2
Blaszkę do pieczenia o wymiarach 23x33 cm (ja dałam trochę mniejszą i batoniki wyszły za wysokie) wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy masę.
Krok 2 - Batoniki owsiane wg. Nigelli foto
3
Dokładnie rozprowadzamy i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 130 stopni na godzinę.
Krok 3 - Batoniki owsiane wg. Nigelli foto
4
Po wystudzeniu kroimy na batoniki.
Krok 4 - Batoniki owsiane wg. Nigelli foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 05.08.2012 09:00
Musi byc pysznE
Monika-twin 05.08.2012 09:00
Musi byc pysznE
Michaś 26.07.2012 19:41
pycha
Lucy 26.07.2012 19:09
fajne ciasteczka
Marko 26.07.2012 18:52
super
Marko 26.07.2012 18:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak