Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka orzechowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki pszennej 2 szkl.
masła 200 g
posiekanych orzechów włoskich 100 g
żółtko jajek 2
łyżek cukru pudru 8
łyzeczka cukru waniliowego 1
pergamin

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka orzechowe

Masło posiekać z maka.Dodac żółtka,orzechy,cukier waniliowy i 4 łyzki cukru pudru.Zagniesc ciasto,rozwałkować na grubośc 1 cm.Wykrawać kieliszkiem krazki,wykładać na blachęwyłożoną papierem pergaminowym.Piec w temp.200 st. C. przez ok.10-15 minut.Gorace ciasteczka obtoczyc w pozostałym cukrze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak