Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka z orzecha włoskiego

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

listki orzecha włoskeigo 50 sztuk
woda 1 litr
spirytus 1 litr
cukier 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka z orzecha włoskiego

Nalewka jeszcze z tamtego roku się uchowała:) Takze już naprawde dobra;d

Listkki orzecha włoskiego siekamy nozem na 4 czastki. . Wkladamy je do dużego słoja i zalewamy litrem wody, litrem spirytusu oraz 3 szklankami cukru. Zamykamy sZCZELNiE i wystawiamy na łońce. Tak powinno stać około 2 miesięcy. NAstępnie musimy pozlewać do butelek i mamy gotową nalewkę. Ja jeszcze ją i tak ze 2 miesiące nie używałąm, aby była jeszcze pyszniejsza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak