Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z serkiem ropionym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
serek topiony 30 dag
mąka 2 łyżki
masło 1 łyżka
żółtko jajek
sól i pieprz do smaku
bulion 3/4 litra

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z serkiem ropionym

Bulion zagotować z ½ szklanki mleka. Dodać rozdrobniony serek i gotować aż ser się rozpuści. Resztę mleka połączyć z mąką i wymieszać z wiórkami masła wlać do zupy. Żółtko wymieszać z gorącym bulionem i też dolać. Przyprawić do smaku. podawać z groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 04.09.2013 23:43
bardzo lubię takie zupki
ewelina/bunia 27.08.2010 19:38
może być dobre...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak