Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z pigwy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 1 kg
spirytus 1/2 l.
cukier 1,5 kg
wódka 1/2 (45%)

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z pigwy

Ładne pigwy wypestkowac i posiekac. Zasypac cukrem i zostawic na 10-12 dni. Zlac sok i wymieszac go ze spirytusem w proporcji 1:1. Odstawic na około 2 miesiące. Pozostałe owoce zalac wódką i przefiltrowac po około miesiącu do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 07.09.2012 21:00
rewelacyjna nalewka !
Stenka 29.06.2011 08:26
Też robię taka nalewkę z własnych owoców pigwy. Jak chcę mniej procentową i delikatniejszą w smaku, zamiast spirytusu dodaję do soku wódkę
Ela20 11.07.2010 14:41
Bardzo lubię taką nalewkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak