Ananasowe pączki

Ananasowe pączki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 szt.
  • piwo

    3/4 szklanki
  • rum

    1 kieliszek
  • cukier puder

    7 łyżek
  • mąka

    1 szklanka
  • sól

    1 szczypta
  • olej

    1 łyżka
  • ananas

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wyrabiamy ciasto: Mąkę mieszamy z 3 łyżkami cukru pudru, szczyptą soli, olejem, jajkami i piwem, aż uzyskamy konsystencję śmietany (ciasto ma być gęstsze niż naleśnikowe). Odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Przygotowujemy ananasa: obieramy go ze skórki i kroimy na ćwiartki po czym usuwamy twardy środek i kroimy na małe kawałki. Skrapiamy rumem i posypujemy resztą cukru pudru. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Kawałki ananasa obtaczamy najpierw w mące, a potem w cieście i smażymy na głębokim tłuszczu, aż się zarumienią.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata106

19.04.2012 19:23
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat